Фестивал на езиците и изкуствата на Азия @ One More Kino, юни 2018


Откъде да започнем пътуването си към Изтока? Летището, ЖП гарата, някоя книга, телевизора, Google? Може би, но спирка първа и най-важна от това пътешествие се намира вътре в нас. Затова за спътници и водачи в нашата първа крачка от приключението, наречено "Изток в парка", ще се доверим на Lotus Spirit.

Какво е Lotus Spirit? Казано накратко, това е място за среща със себе си; или, с по-делнични определения - студио за здраве и пътешествия, за йога, масаж и духовни пътувания до свети места по света. Ето как те самите представят себе си:

Катерина

Казвам се Катерина. Моята първа среща с Йога се случи през 2005 година, когато имах невероятния късмет и благословия да срещна първата си учителка по Йога – Мария – невероятно надарено, ангелско същество. Последваха 3 години на интензивни занимания и лека, постепенна, недоловима трансформация. После пътят ми ме отведе към Бали и индонезийски духовни практики. Активното ми завръщане към Йога стана по „случаен” и неочакван за мен начин – като започнах да преподавам на тесен кръг приятели през 2011 година. Тази стъпка ми доказа колко малко знам и колко много се нуждая от знания и обучение. Така завърших курс за преподаватели по Йога към НСА, посещавах семинари и тренинги на български и чужди преподаватели по Йога в България и в чужбина.

Следвайки вълната на събитията, регистрирах сдружение и създадох с подкрепата и огромната помощ на приятелите ми Йога студио Lotus Spirit. Учих и Аюрведа към Аюрведичен център София и съм член на УС на „Българско сдружение Аюрведа”. Преподавам Класическа йога по системата на Шивананда, но любимата ми практика е Прана виняса флоу.

Иво

Йога за мен дойде като продължение на интереса ми към източната философия и практикуването на бойни изкуства, с които се занимавах дълги години. В началото на 2007 година започнах да се занимавaм активно с класическа интегрална йога, преподавана по системата на Свами Сатянанда Сарасвати основател на Бихарската школа по йога.

Следвайки дълбоката притегателна сила на йога, през годините съм посещавал множество курсове, семинари и лекции, включително такива в Европа и Индия. Всичките ми духовни търсения и преживявания ме доведоха до мисълта, че имам нужда да разширя и усъвършенствам познанията си в тази област. В мен се появи и потребността да споделям своя опит с другите.Завършил съм сертификационен курс за йога инструктори към Международната Шивананда Йога Веданта Академия. Преминал съм обучение за йога инструктори към Ащанга йога академия с придобит сертификат за преподавател по Класическа ащанга виняса йога от European Yoga Alliance.

Изток в парка стартира в 17:00 часа на пети и шести юли с йога работилниците на Lotus Spirit: Прана виняса флоу, Ащанга йога, Шивананда йога и възстановителна ин йога. Не ги пропускай!